21 اردیبهشت 13940 comments

فضانگهدار

دندانهای شیری علاوه بر نقش در جویدن ، تکلم و زیبایی در حفظ فضای دندان دائمی زیرین نقش عمده ای دارند. درصورتیکه زودتر از از سن استاندارد برای افتادن یک دندان شیری مجبور به خارج کردن آن باشیم با در نظر گرفتن نکات خاص باید برای حفظ موقعیت دندان جایگزین زیرین از فضا نگهدار استفاده کنیم .

در مواردی علی رغم تلاش برای نگهداری دندان ها، تخریب یا عفونت دندان در حدی است که دندان باید کشیده شود. کشیده شدن دندان شیری زودتر از زمان افتادن طبیعی آن مشکلاتی به همراه دارد. یکی از وظایف دندان شیری حفظ فضای لازم برای دندان دائمی زیرین است به طوری که اگر دندان شیری زودتر از موقع از دست برود ، دندان های کناری جابه جا شده و فضای مورد نیاز برای دندان دائمی بسته می شود. برای رفع این مشکل از وسایلی به نام فضانگهدار استفاده می شود.

بر اساس سن کودک، تعداد دندان های شیری و شرایط مختلف از فضا نگهدار های متفاوتی استفاده می شود. اکثر فضا نگهدار ها ثابت هستند ؛ یعنی با چسب به دندان یا دندان های کناری متصل می شوند و به خوبی کودک آن ها را می پذیرد و در غذا خوردن و رعایت بهداشت روزانه تداخلی ندارند. معمولا این فضا نگهدار ها دندان ندارند و نقشی در جویدن ندارند و فقط برای نگهداری فضای دندان دائمی استفاده می شوند.

برای تهیه فضانگهدار، از ناحیه مورد نظر قالب گرفته می شود و فضا نگهدار توسط لابراتوار ساخته می شود. بهتر است قالب گیری در جلسه کشیدن دندان انجام شود و در جلسه بعد فضانگهدار گذاشته شود. امروزه برای مواردی که کودک فقط یک دندان شیری را در یک ناحیه از دست داده است فضا نگهدار های آماده وجود دارد. این فضا نگهدار ها به زمان کار بیشتری در مطب نیاز دارند تا تنظیم آن ها به خوبی انجام شود. بهترین زمان استفاده از فضانگهدار های آماده در اتاق عمل است؛ یعنی درهمان جلسه بیهوشی، کشیدن دندان همراه با نصب فضانگهدار انجام می شود.

گاهی در کودکان دندان های جلو کشیده می شود. بسته شدن فضا در ناحیه دندان های جلو کمتر اتفاق می افتد اما به خاطر تامین زیبایی ، فضا نگهدار همراه دندان برای کودک گذاشته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *